Колеги интересевувам се дали скоростна кутия от 2.0TS ще стане на 1.8 TS.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скорости за 156 1.8TS
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от slavips Покажи съобщениеКолеги интересевувам се дали скоростна кутия от 2.0TS ще стане на 1.8 TS.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
и какво ще спечелиш като са ти по дълги предавките
отговор ''Счупване на мотор"sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
аз на 5 с мойта кутия съм 3000 оборота 105 км не виждам смисъл ако искаш това нещо бъркаш се 200 лева и слагаш чип и тогава може на 3000 оборота да си на 120 съвсем нормално е просто ти е малък въртящия момент да не говорим че 1.6 е малък мотор за 156 ца ...sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеаз на 5 с мойта кутия съм 3000 оборота 105 км не виждам смисъл ако искаш това нещо бъркаш се 200 лева и слагаш чип и тогава може на 3000 оборота да си на 120 съвсем нормално е просто ти е малък въртящия момент да не говорим че 1.6 е малък мотор за 156 ца ...
Първоначално публикувано от B13Bs Покажи съобщениеизвинявам се че ползвам темата на колегата но да питам и аз от 2-ка ТС ще стане ли на 1.6 ТС че сегашната кутия са много къси предавките166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНе се заяждам, ама би ли обяснил как с чип ще промениш предавателните числа на кутията?
Може да смениш кутията с такава от 2-ка. Но освен 5-а, ще ти е по-дълга и 1-ва.
мерси много за точния отговор
Comment
-
И аз се извинявам на колегата ,че ползвам неговата тема ,но за да не повдигам друга ще питам тук ...
На Alfa 156 Sportwagon,2.4JTD-150к.с , 2002 год .... може ли да се сложи кутия с 6 скорости ...и ако отговора е "да" .... то от каква алфа,фиат,ланча трябва да търся и трябва ли нещо друго освен ск.кутия да се смени .......
Благодаря предварителноAlfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНе се заяждам, ама би ли обяснил как с чип ще промениш предавателните числа на кутията?
Може да смениш кутията с такава от 2-ка. Но освен 5-а, ще ти е по-дълга и 1-ва.
Нали чипа увеличава въртящия момент при дадени обороти нали така ....sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Ramstein - Benzin
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеНали чипа увеличава въртящия момент при дадени обороти нали така ....Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
И преди е имало хора с който съм спорил за това.Логиката им е ,че ако за да се движиш с 100км ти трябват 50кс, то вече като тунинговаш и удвойш мощноста може да дигнеш 100 на ниски обороти.Ужас!!!
Ами тогава да карат само на 1-ва то нали имаш 100к.с. на 3000 об/мин, по тази логика можеш да караш, на която си искаш предавка с колкото си искаш.
Истината е че и аз си мечтая за 6-та или поне за дълга 5-та. Има хора слагат 5-та от дизел, на старите кутии имам предвид на колите от 80-те беше по-лесно. Някой правил ли го е на нашите.Alfa164 T.S 148++ HP
Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеНали чипа увеличава въртящия момент при дадени обороти нали така ....
отговора е ще се движат с една и съща скорост, просто якия ще я поддържа и по баир, а слабака ще му паднат оборотите на баира. Същото е и ако решат да ускоряват.
Comment
Comment