Известие

Collapse
No announcement yet.

Скорости за 156 1.8TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скорости за 156 1.8TS

Колеги интересевувам се дали скоростна кутия от 2.0TS ще стане на 1.8 TS.
    Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
    Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Първоначално публикувано от slavips Покажи съобщение
    Колеги интересевувам се дали скоростна кутия от 2.0TS ще стане на 1.8 TS.
    Да, с по дълга първа ще си осезаемо и малко по дълги останалите.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

извинявам се че ползвам темата на колегата но да питам и аз от 2-ка ТС ще стане ли на 1.6 ТС че сегашната кутия са много къси предавките

Comment

и какво ще спечелиш като са ти по дълги предавките
        отговор ''Счупване на мотор"
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

ами за пример ще дам на 3000 оборота сам на 100 км/ч примерно това искам да оправя ако може да сам на по ниски обороти или така да го кажа на 3000 оборота примерно на 120 км да стана зареди това зе интерисувам

Comment

аз на 5 с мойта кутия съм 3000 оборота 105 км не виждам смисъл ако искаш това нещо бъркаш се 200 лева и слагаш чип и тогава може на 3000 оборота да си на 120 съвсем нормално е просто ти е малък въртящия момент да не говорим че 1.6 е малък мотор за 156 ца ...
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
              аз на 5 с мойта кутия съм 3000 оборота 105 км не виждам смисъл ако искаш това нещо бъркаш се 200 лева и слагаш чип и тогава може на 3000 оборота да си на 120 съвсем нормално е просто ти е малък въртящия момент да не говорим че 1.6 е малък мотор за 156 ца ...
              Не се заяждам, ама би ли обяснил как с чип ще промениш предавателните числа на кутията?

Първоначално публикувано от B13Bs Покажи съобщение
              извинявам се че ползвам темата на колегата но да питам и аз от 2-ка ТС ще стане ли на 1.6 ТС че сегашната кутия са много къси предавките
              Може да смениш кутията с такава от 2-ка. Но освен 5-а, ще ти е по-дълга и 1-ва.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Не се заяждам, ама би ли обяснил как с чип ще промениш предавателните числа на кутията?

мерси много за точния отговор

Comment

А може да сложиш и 5та от дизелова алфа , но не помня точно кой модел беше.

Comment

И аз се извинявам на колегата ,че ползвам неговата тема ,но за да не повдигам друга ще питам тук ...
                    На Alfa 156 Sportwagon,2.4JTD-150к.с , 2002 год .... може ли да се сложи кутия с 6 скорости ...и ако отговора е "да" .... то от каква алфа,фиат,ланча трябва да търся и трябва ли нещо друго освен ск.кутия да се смени .......
                    Благодаря предварително
                    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение

Нали чипа увеличава въртящия момент при дадени обороти нали така ....

Ramstein - Benzin

Comment

И като го увеличава какво следва
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

И преди е имало хора с който съм спорил за това.Логиката им е ,че ако за да се движиш с 100км ти трябват 50кс, то вече като тунинговаш и удвойш мощноста може да дигнеш 100 на ниски обороти.Ужас!!!
                          Ами тогава да карат само на 1-ва то нали имаш 100к.с. на 3000 об/мин, по тази логика можеш да караш, на която си искаш предавка с колкото си искаш.

Истината е че и аз си мечтая за 6-та или поне за дълга 5-та. Има хора слагат 5-та от дизел, на старите кутии имам предвид на колите от 80-те беше по-лесно. Някой правил ли го е на нашите.
                          Alfa164 T.S 148++ HP
                          Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Още по-просто обяснение: представи си 2-ма човека 1 мноооо як с голям въртящ момент и един слабак карат едни и същи велосипеди, въртят с една и съща скорост педалите. Кой според тебе ще се движи по-бързо?
                            отговора е ще се движат с една и съща скорост, просто якия ще я поддържа и по баир, а слабака ще му паднат оборотите на баира. Същото е и ако решат да ускоряват.
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Working...
                            X